top of page

Suikervrije spekkoek met pandan uit de airfryer!


Voor deze spekkoek heb ik een aantal dingen anders gedaan dan anders. Spekkoek is normaal gesproken een hele hoop werk en ik krijg doorgaans zo'n hele spekkoek ook niet in m'n eentje op. Dus ik heb het recept gehalveerd, zodat ik minder laagjes hoefde te maken en heb vervolgens 2 helften gewoon op elkaar gezet.


De suiker heb ik vervangen door Zusto, een suikervervanger op basis van plantaardige vezels en een heel klein beetje zoetstof

Het voordeel van Zusto vind ik de 1 op 1 verhouding waarmee je suiker kunt vervangen, het is sinds kort in de supermarkt verkrijgbaar. Het geeft geen chemische of bittere nasmaak en de structuur van het bakken blijft goed. Verder heb ik het gebakken in de airfryer, wat voor mij wel nieuw was en een beetje experimenteren met de tijd.
Dan nu het recept, gebaseerd op een oud Indisch recept.


Ingrediënten:

1 zakje vanillesuiker

100 gram boter

100 gram Zusto (of fijne suiker)

0,5 tl nootmuskaat

0,5 tl gemalen kruidnagel

1 tl kaneel

3 of 4 fijngestampte kardemom peulen

4 eieren